نقش جفت پروتئین ERK, P62 در کنترل چاقی

تحقیقات جدید بروی چاقی در دانشگاه Cincinnati به نقش یک پروتئین جدید در ایجاد چاقی اشاره دارد. همچنین  این جفت پروتئین را به عنوان یک تیم در کنترل چاقی و مقاومت به انسولین معرفی می کند .

پروفسور Moscat از بخش بیولوژی سلولی و سرطان دانشگاه Cincinnati می گوید: پروتئین های ERK,P62 در تولید سلولهای چربی نقش دارند .مطالعات جدید گروه تحقیقاتی پروفسور  Moscat  نشان می دهد که چگونه این دو پروتئین با همکاری یکدیگر بر تولید سلولهای چربی ومقاومت به انسولین تأثیر دارند .

این تحقیق در مجلۀFe.12,2010) EMBO  ) به چاپ رسیده است .

در مطالعات قبلی گروه تحقیقاتی پروفسور Moscat  نشان دادند که خارج کردن یا تخریب پروتئین P62  سبب چاقی و مقاومت به انسولین در موش بالغ می شود. این موش ها انرژی کمتری مصرف می کنند و نسبت به گروه شاهد سلولهای چربی بیشتری تولید می کنند ( حتی با رژیم غذایی و فعالیت یکسان با گروه شاهد ).

نقص ها یا جهش هایی که در ژن P62 رخ می دهد منطقاَ باید به درمان چاقی منجر شود اگر چه پروفسور Moscat  می گوید: پروتئین P62 هدف ساده ای نیست زیرا پروتئین P62 واکنشی را کاتالیز نمی کند که آن واکنش کلید موفقیت برای درمان دارویی محسوب شود به علاوه از دست رفتن P62 یا جهش آن باعث ایجاد سرطان می شود .

Moscat و گروهش تصمیم گرفتند عمل خود را بر روی پروتئین  ERK  که با پروتئین P62 واکنش می دهد و تحقیقات کمتری روی آن شده است، متمرکز کنند .

دکتر  Moscat می گوید: فکر در مورد نقش پروتئین ERK در چاقی بسیار بحث آفرین بود. یک تئوری پیشنهاد می کرد که این پروتئین از تولید سلولهای چربی جلوگیری می کند .مطالعات ما نقش پیچیده تری را برای پروتئین ERK  به تصویر کشید.

در مطالعۀ اخیر  Moscat  و همکارانش موشهای فاقد پروتئین ERK,P62 را پرورش دادند. حذف هر دو پروتئین باعث ایجاد چاقی نظیر هنگامی که پروتئین P62 به تنهایی حذف می شود، نگردید. این موضوع نشان دادکه ERK عامل اصلی القأ چاقی است .یافته ها نشان داد که P62  عامل ممانعت کنندۀ عمل ERK است بنابراین بدون P62 ، فعالیت ERK غیر قابل کنترل خواهد بود .

پروفسور Moscat می گوید: پروتئین ERK هدف بهتری برای درمان چاقی است زیرا می توان بدون تأثیر بروی P62 از عمل آن جلوگیری کرد.

با یافته های این تحقیق راه جدیدی برای درمان چاقی و مقاومت به انسولین بروی دانشمندان گشوده گردید .

منبع :                                                                                            www. sciencedaily .com